Trackdaykörning

Trackday kalender för bankörning 2024

I den här kalendern försöker vi samla samtliga trackday-möjligheter på våra svenska racerbanor.
Genom färgkodningen ser du vilken typ av körning eller vilka biltyper som avses för den aktuella dagen.
Sök i kalendern utifrån de färgade fälten för att se vilka tider och banor det gäller. Klicka på det aktuella fältet för att få fram mer information om just det arrangemanget.
Den lilla grå rutan med linjer ovanför kalendern aktiverar de banor eller arrangörer du vill selektera fram.

Från början var det inte tänkt att vi skulle ha med Trackdays för motorcyklar, men intresset har varit jättestort från flera håll och då många banor både har körningar för MC och gärna fyller sina kalendrar med hojjarna, så de är en viktig grupp. Vi kommer därför löpande att fylla på med bankörning för motorcyklar.
Varje år brukar det finnas långt över 350 tillfällen att köra på svenska racerbanor, men i år ser det ut att bli ännu fler då vi närmar oss 400 möjligheter till bankörning.
Därutöver tillkommer alla märkesklubbars körningar som Porsche-klubben och Mazda MX-5 plus ytterligare några som är flitiga arrangörer av bandagar. Men de flesta listas inte här då de kräver att specifikt bilmärke för att få köra, och därför oftast har stängda aktiviteter för enbart sina medlemmar. Undantaget är dock Club Alfa Romeo Svezia och BMW-klubben som har möjligheter till trackdaykörning på sina racedagar. 
Liksom nu också STEC som lagt in möjligheter till trackdaykörning under sina tävlingsdagar/helger.

Först ut i år var som vanligt Svedala Motorklubb och Sturup Raceway medan andra klubbar, banägare och arrangörer tar betydligt mycket längre tid på sig att bli klara.
Salabanan har ännu inte aviserat några bandagar i egen regi, men har ett intressant koncept med att man kan hyra banan hela eller halva dagar till en riktigt vettig peng. Se mer i trackdaykalendern.
Vi reserverar oss från felskrivningar eller felaktiga uppgifter och att datum kan ändras för de olika aktiviteterna.
Licenskurs
Licenskurs
Racerförare för en dag
Racerförare för en dag
Prova på racing
Körning enbart för gatregistrerade bilar
Gatbilar
Körning med både gatbilar och racebilar
Gatbilar och racebilar
Körning på bana med racebilar
Racebilar
Körning med motorcykel på bana
Motorcyklar
Formelbilar
Formel 1 körning

Trackday kalender

2024, juli

linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram