Banbilar och häftiga projektbyggen

Här är lite häftiga bilar byggda för bankörning och trackdays. Löpande så uppdateras sidan med nya spännande projektbyggen.

Thelanders trackdaybil

Bland de färdiga trackday-bilarna finns Jonas Thelanders mycket snygga och riktigt potenta Peugeot 206 RC. Bilen är rensad från all inredning och onödig vikt men har försetts med en komplett bur, coilovers, uppgraderade Brembo-bromsar från Peugeot 406 coupe med racingbelägg. Bilen rullar naturligtvis på R-däck och biter ifrån sig tämligen bra och lär överraska de flesta..! Har hittils kört 1,13 tider på Sturup Raceway. 
Går att hyra för Trackdays.

Drivknutens BMW 328Ci

Tobbe på Drivknuten.se blev inspirerad av Jonas Thelanders häftiga Peugeot och skaffade sig en BMW 328Ci. Han har bytt det mesta i chassi- och bromsväg plus svetsat i bur och lättat allt som går. Har fått ovärdelig hjälp av Jonas och Manne. Med 250 hk och en vikt på strax över 1000 kilo så blir det ändå hyggliga prestanda. Byggt om ännu mer i vinter med M3:ans framvagn, M135i motorsportbromsar, elektriskt kylsystem från BMW 535 och en lätt kolfiberhuv från Elite Project. Siktar på att  skrämma Peugeoten så den hostar och hackar på Franska i sommar...
Drivknuten.se har byggt en potent BMW 328Ci trackdaybil
GTRacings grymma Audi RS3 bygge för gata och bana

Audi byggd för One Lap

Gary Thorsson och Tobbe Lannemar håller på med sitt långbänksprojekt... En gatregistrerad Audi RS3 racebil som närmast uteslutande är byggd för One Lap of America. Först var det strul med leverans av delar från flera leverantörer, därefter kom Corona som stoppade alla tankar på att skeppa över bilen till USA. Bilen är planerad att vara klar till sommaren, så den som lever får se.
Tobbe håller dessutom på att bygga en Audi SportQuattro med en modern längsmonterad Audi-drivlina och ett äkta Formel 1 chassi under skalet. Ska ge ett vikt effektförhållande på 1 till 1, dvs. 900 kg bil med 900 hästkrafter och en formelbils väghållning. Whoohaa..!
LÄS MER
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram