Blandade banbilar och spännande projekt

Här är lite häftiga bilar byggda för bankörning och trackdays. Löpande så uppdateras sidan med nya spännande projektbyggen.

Lättad ombyggd BMW 328Ci

Tobbe på Drivknuten.se blev inspirerad av Jonas Thelanders häftiga Peugeot och skaffade sig en BMW 328Ci. Han har bytt det mesta i chassi- och bromsväg. Tobbe har fått ovärdelig hjälp av Jonas och Manne. Med 250 hk och en vikt på strax över 1000 kilo så blir det ändå hyggliga prestanda. I vinter blev det M3:ans framvagn, M135i motorsportbromsar, elektriskt kylsystem från BMW 535 och en lätt kolfiberhuv från Elite Project. När den stod klar så ersattes den av en E46 M3. Och så påbörjades direkt en ny omfattande ombyggnad med lättning med hjälp av åtskilliga kvadratmeter kolfiber.

Thelanders trackdaybil

Bland de färdiga trackday-bilarna finns Jonas Thelanders mycket snygga och riktigt potenta Peugeot 206 RC. Bilen är rensad från all inredning och onödig vikt men har försetts med en komplett bur, coilovers, uppgraderade Brembo-bromsar från Peugeot 406 coupe med racingbelägg. Bilen rullar naturligtvis på R-däck och biter ifrån sig tämligen bra och lär överraska de flesta..! Har hittils kört 1,13 tider på Sturup Raceway.
Går att hyra för Trackdays.

Audi byggd för One Lap

Gary Thorsson och Tobbe Lannemar håller på med sitt långbänksprojekt... En gatregistrerad Audi RS3 racebil som närmast uteslutande är byggd för One Lap of America. Först var det strul med leverans av delar från flera leverantörer, därefter kom Corona som stoppade alla tankar på att skeppa över bilen till USA. 
Tobbe håller dessutom på att bygga en Audi SportQuattro med en modern längsmonterad Audi-drivlina och ett äkta Formel 1 chassi under skalet. Ska ge ett vikt effektförhållande på 1 till 1, dvs. 900 kg bil med 900 hästkrafter. Whoohaa..!
LÄS MER
map-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram