Här finns spännande evenemang, tips och aktiviteter

Lilla aktuellt är en ny informationssida under GTRacing.se som samlar små och stora nyheter om allt runt motorsporten som hobby. Självklart ligger fokus i grunden på trackdays och bankörning, men vi vill ändå hjälpa till att lyfta bilträffar, evenemang och annat som kan vara
värt att uppmärksamma. Vilket även omfattar nya produkter eller företag som har något intressant att dela med sig av.
Tipsa oss gärna om det är något spännande på gång eller kanske något ämne som vi missar.

Wileco trackday events

Wileco Events arrangerar förarutbildningar, ecodriving och trackdays världen över. Främst på spanska och portugisiska banor. Företaget tillhandahåller även transport och limousinetjänster, men det är framför allt via sina mycket uppskattade trackdays Wileco skaffat sig ett mycket välrenomerat rykte. De senaste bankörningarna gick på klassiska Grand Prix banor som Estoril, Circuito do Sol, Portimao och Catalunya.
Länk till Wileco

La Famiglia Gran Turismo

Gran Turismo arrangerar exklusiva evenemang för superbilsägare på kända racingbanor som bl.a. Nurburgring med roadtrips på de vackraste vägarna i världen och stop på enbart de bästa restaurangerna och mest anrika hotell som går att finna.
Företaget har sitt huvudkontor i Schweiz men medarbetarna är spridda runt om i Europa även om huvuddelen och ledningen i företaget har svenska rötter.
Gran Turismo skapar otroliga upplevelser och lockar upp emot hela 2000 superbilsägare under ett år till de olika arrangemangen. Men så blir de också fullbokade väldigt snabbt. Det gäller till såväl racingbanor som körevenemang på vackra vägar. 
Länk till Gran Turismo

Formel 1 körning - på riktigt...

Johan Rajamäki som driver Rajamäki Racing erbjuder körning med riktiga Formel 1 bilar både utomland och i Sverige. Utöver ett antal körningar på Scandinavian Raceway Anderstorp så körs desto mer på Alastaro Circuit i Finland, Silesia Ring i Polen och Porsche Ring i Estland
Formel 1 bilarna du kan köra är modifierade Williams bilar från 2007 som körts av 2016 världsmästare Nico Rosberg och Alex Wurz.
Den enda begränsningen för hur fort du får köra Formel 1 bilen är du själv!
Länk till Rajamäki Racing

Driver Academy sportbilsträffar

Driver Academy som drivs av Veronica Moraeus och Jojje Moraeus Svensson arrangerar antal stora bilevent runt om i landet som Dala sportbilsfestival, Stockholm Car Meet och Sportbilsdagen i Västervik.
Företaget erbjuder upplevelser och tjänster till bil- och sportbilsägare, med event, utbildning och varumärkesprofilering.
Driver Academy har under 10 år utvecklats till att bli Sveriges största arrangör kring sportbilsevent.
Länk till Driver Academy

Missa inte detta...

Formel 1 föreläsning

Den mycket aktade och kunniga danska motorjournalisten Peter Nygaard håller ett väldigt intressant föredrag inför Formel 1 säsongen.
Få personer har en så fördjupad insikt bakom kulisserna i Formel 1 som Peter med över 700 Formel 1 lopp i bagaget. Så det kommer bli en både spännande och underhållande eftermiddag med djupdykning inom Formel 1-racingen uppblandat med lite rövarhistorier.
Inte nog med det, platsen som själva evenemanget hålls på är noga utvalt. Nämligen på Strøjer Samlingen i danska Assens, som är Jørgen Strøjer privata bilsamling av unika Le Mans-, Grand prix- och racingbilar. Bara den är värd ett besök i sig, men nu får man "både och" genom att man får möjlighet att gå runt i bilsamlingen på egen hand efter föredraget.
Boka in lördagen den 24 februari kl. 12:30 i kalendern.
Priset för en biljett till arrangemanget är 345 DKr, och det brukar bli fullbokat tämligen snabbt.

Länk till eventet

F1 bil helt i choklad

Det finns otroligt duktiga hantverkare inom alla tänkbara områden. Inte minst inom bilhobbyn där duktiga kreatörer emellanåt får till de mest häpnadsväckande skapelser. Amaury Guichon är definitivt en av dem - även om han arbetar i ett helt annat material, nämligen mörk choklad. Han har bl.a. skapat denna Formel 1 bil i skala ett till två som är ett mycket imponernade konstverk. Bilen tog sju dagar att skapa och det gick åt hela 60 kilo choklad. Detaljrikedomen är helt otrolig.

För en bättre dag 2024

Peter Jönsson, Ida Nilsson och Moa Nilson är arrangörerna bakom det behjärtansvärda eventet "För en bättre dag" som görs i samarbete med Ljungbyheds Motorbana.
Det hela går ut på att erbjuda barn,  ungdomar och familjer som av olika orsaker har det tufft som gör att de behöver tänka på något annat, om än så bara för några timmar.
De fantastiska eldsjälarna Peter, Ida och Moa har gjort detta till ett arrangemang där mängder av bilägare kommer med sina sportbilar för att erbjuda dessa barn och ungdomar att få åka med i sin drömbil.
Det är dock inget öppet evenemang för allmänheten, utan endast familjer, förare och volontärer kommer att bli insläppta på området.
Länk till eventet
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram