Vi presenterar motorsportens lovande talanger!

Vi har anammat oss till talesättet, att ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Vi tror inte på något sätt att vi kan förändra världen, men vi kan i alla fall bidra och försöka göra det vi kan. Vi värnar om motorsportens fortlevnad och gör allt för att förstärka och lyfta det som är positivt. Inte minst då att försöka uppmärksamma unga talanger.
Men vi fasar uppriktigt för den ogenomtänkta hypen runt elbilsracingen. Utan konsekvensanalys kan riskera att slå tillbaka på motorsporten med full kraft i form av nya begränsningar, märkliga miljöpåhitt och krav eller dåligt underbyggda politiska beslut.
Hur det egentligen tänkt att elbilarna ska kunna köra ihop med de
bensindrivna bilarna under en tävlingshelg?
Om en elbil (gud förbjude) skulle börja brinna, så blir det garanterat ingen mer körning för någon under den helgen. Vem ersätter elle kompenserar då övriga team, förare och sponsorer?
Vi ska inte vara den som "målar fan på väggen", men vi tar del av diskussionerna som förts och känner naturligtvis en stor oro.
Och handen på hjärtat, är verkligen elbilar någonting som publiken vill se?
Nu försöker vi glömma elbilseländet och fokuserar på det som är positivt. D.v.s. alla fantastiska unga förartalanger som satsar på en karriär i motorsporten och därmed håller liv i hela cirkusen.

Emma Wigroth kör Porsche Sprint Challenge 2024

19-åriga Emma från Halmstad, är som dotter till WestCoast Racings grundare Dick Wigroth, mer eller mindre uppvuxen i de stora motordepåerna. Hon har stora ambitioner och drömmar om att skapa sin egen motorsportskarriär och har sedan 2013 tävlat i karting. 
2021 gjorde Emma Wigroth formelbilsdebut i Formula Nordic och efter tre år i den serien blir nu alltså Porsche Sprint Challenge nästa steg i karriären.
Grundutbildningen är gjord kan man säga och nu väntar den stora utmaningen.
Porsche Sprint Challenge körs som supportklass till Porsche Carrera Cup Scandinavia och är en idealisk introduktionsklass mot sportvagnar. Sedan starten 2021 har serien blivit ett naturligt steg för förare som siktar på en internationell motorsportskarriär i GT4 och GT3 bilar.
Det långsiktiga målet för Emma är att tävla där hon kan utvecklas mest och där motståndet är som störst. 
map-marker
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram