Kör Formel 1-bil på Anderstorp

Grand Prix bana

Grand Prix banan Anderstorp

Förverkliga din livsdröm och kör en äkta Formel 1-bil. Det är en garanterat oslagbar racingupplevelse där du får köra på Skandinaviens enda bana för Formel 1, Scandinavian Raceway Anderstorp. 

Rajamäki Racing Experience är ensamma i Sverige om att erbjuda körning med Formel 1 bilar. 
Upplägget innefattar en heldag på banan med teori, banträning, körning med Formel Renault-bilar innan det är dags att ta plats i en Williams Formel 1 bil från 2007. Bilar som alltså körts av 2016 års världsmästare Nico Rosberg och Alexander Wurz. Alexander blev faktiskt trea i den ena av dessa bilarna i Kanada 2007.
Anderstorp Raceway är en mycket populär bana bland förare och uppskattas särskilt för den långa raksträckan som är en kilometer lång och de långa svepande höghastighetskurvorna. Körningen sker på hela Grand Prix banan som är 4,1 km lång.

Lån av utrustning ingår självklart liksom försäkring, en specialdesignad tröja, lunch och ett helt unikt F1 certifikat.
LÄS MER PÅ RAJAMÄKI RACINGEXPERIENCE
Formel 1 bilarna väntar inbjudande på nya förare Redo för startFörberedelse inför start i Formel 1 bilSåhär fungerar reglagen på Formel 1 ratten
Testa gränserna med en äkta Formel 1 bil på AnderstorpLaddat för Formel RenaultJanne Blomqvist njuter i Formel 1 bilen

Formel Renault och Formel 1 bilarna

Prestandan för Formel Renault-bilarna är mycket imponerande, kanske egentligen inte främst  när det gäller acceleration som ligger på 4 sekunder till hundra. Utan främst vägkänslan, de grymma bromsarna men framför allt hastigheten genom kurvorna som nog lär imponera på de mest härdade. Vikten är 480 kilo och toppfarten ungefär 280 km/h.

Om inte Formel Renault imponerar tillräckligt, så lär definitivt Formel 1 bilarna göra det - på alla sätt. Accelerationen ligger då istället på runt 5 sekunder - till 200 km/h, och då är det inte 0-100 km/h som går fortast utan 100-200 km/h. Den grymma prestandan får man tacka V10-motorn på 650 hk vid 12000 varv för och den otroligt låga vikten på 550 kg. Toppfarten ligger på runt 350 km/h.
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram