This is a repeating event

MANTORP PARK - Trackday Gatbilar

01maj08:0016:30MANTORP PARK - Trackday GatbilarBankörning08:00 - 16:30(GMT+02:00) Parisvägen 8, 590 17 Mantorp ArrangörMantorp Park

Villkor / förutsättningar

Välkommen till Mantorp Park Trackday!

Mantorp Park Track Day, tidigare kallad Track Monday, är en bandag för gatregistrerade bilar. Perfekt för dig som vill testa din bil på banan. Här får du möjlighet att köra på Mantorp Parks legendariska bansträckning, oavsett hur stor eller liten erfarenhet du har av bankörning. Alla är välkomna!

Mantorp Park Track Day arrangeras under Svenska Bilsportförbundet. Under dessa dagar arbetar erfaren personal på Mantorp Park för att hålla koll på det som händer ute på banan. Hela banan är övervakad av kamerasystem som bemannas hela dagen. Självklart finns även räddningspersonal på plats,. Allt för att du som förare ska känna dig säker och väl omhändertagen på Mantorp Park.

Syftet med Mantorp Park Track Day är att ha kul och utvecklas som förare. Observera att det här är en bandag för gatregistrerade bilar och samtliga fordon ska uppfylla regler för en gatregistrerad bil. Mantorp Park Track Day är ingen tävling och ingen tidtagning genomförs. Visa hänsyn till varandra och kör med sunt förnuft. Tänk på att köra lugnt på vägen till och från banan.

Alla är välkomna att delta på Mantorp Park Track Day, oavsett tidigare erfarenhet. Eftersom vi vill skapa den absolut bästa förutsättningen för dig och din körkunskap delar vi in Mantorp Park Track Day i 4 körgrupper. Körpassen är 15 minuter långa och gruppbyte körs rullande under dagen.

Grupp A: Denna grupp är dels avsedd för förare med mycket liten eller ingen erfarenhet av bankörning. Bilar med lägre effekt och prestanda kan vara lämpliga för denna grupp. Är du en erfaren förare men kör en effektsvag bil är även denna grupp för dig. Vill du avancera vidare rekommenderar att du kör i Grupp A ett antal gånger innan du börjar köra i en av dom andra  grupperna.

Grupp B: Denna grupp är avsedd för förare med tidigare erfarenhet av körning på bana, men som fortfarande anses vara nybörjare.

Grupp C: Denna grupp är avsedd för erfarna förare som har god kontroll över sina bilar. Bilar med högre effekt och snabbhet passar bäst i denna grupp.

Grupp D: Denna grupp är avsedd för förare med omfattande erfarenhet och hög kompetens inom banracing. Bilar med extrema prestanda och höga effektnivåer kan vara huvudsakligen lämpliga för denna grupp. Förutsatt att du som förare har kunskap att hantera bilen på banan.

Mantorp Parks personal har mandat att flytta förare mellan grupper om det anses vara en säkerhetsrisk.

Det går bra att byta körgrupp under dagen.

Observera att antalet körgrupper kan variera mellan körtillfällen, beroende på antalet deltagande förare. Eventuella förändringar kring körpassen får samtliga förare information om under det obligatoriska förarmötet.

Krav på personlig utrustning:
Körkort eller godkänd FIA Licens eller SBF Racing
Godkänd SBF-licens eller engångslicens som förköps eller tecknas på plats
Hjälm (Racing eller MC hjälm)
Heltäckande klädsel i flamsäkert material (Undvik ex. nylon och fleece)
Bra skor och handskar

Tekniska regler:
Fungerande säkerhetsbälte
Inga lösa föremål i bilen
Batterifastsättning
Slangar i bra skick och inga läckage
Bromsljus
Bromsar i gott skick (fräscha bromsbelägg, bromsskivor och bromsvätska)
Däck i gott skick.
Cabbar ska ha taket uppe

Slumpmässiga tekniska kontroller kan förekomma i racingdepån. Mantorp Park har rätt att plocka bort bilar som inte uppfyller kraven för bankörning.

Heldag
Per bil, ink. 1 förare. Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas. 1700 SEK

Halvdag 13.00 – 16.30
Pris per fordon, inklusive 1 förare. Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas. 1700 SEK

Extra Förare
Engångslicens köpes separat om inte giltig SBF-licens innehas. 300 SEK

Engångslicens ink. olycksfallsförsäkring
Obligatorisk om inte giltig SBF-licens innehas. 150 SEK

Medåkning
Inkl. olycksfallsförsäkring 200 SEK

Mantorp Park
Tel. 0142-29 88 50
Mail: info@mantorppark.com
Länk till GTRacing´s Trackday kalender

Tid

(ONSDAG) 08:00 - 16:30(GMT+02:00)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *