GELLERÅSEN ARENA - Formelbil

02sep09:0016:30GELLERÅSEN ARENA - FormelbilFormelbilskörning09:00 - 16:30(GMT+02:00) Gelleråsen 654, 69191 Karlskoga ArrangörGelleråsen Arena, Karlskoga

Villkor / förutsättningar

Heldag med Formula Renault 2.0.

Drömt om att köra en riktig formelbil? Ta chansen att få uppleva hur dagens Formel 1 förare startade sin Formelbilskarriär. Du får en omfattande körutbildning med mycket körning under en heldag. Det blir minst 40 varv på Gelleråsbanan som är 2400 m lång, vilket blir runt 10 mils körning på racerbana. Du kör ultrasnabba racepreppade Formula Renault 2.0 med racingslicks utan ledarbil! På raksträckan kommer du att nå farter upp mot 200 km/tim.

UPPLÄGGET PÅ DAGEN
Dagen leds av meriterad och professionell instruktör som tidigare själv tävlat i formelbil. Dagen börjar med ca 1 timmes körteori som är kopplad till formelbilskörning och aerodynamik. Vi samtalar även om spårval, bromsteknik säkerhet och regler.

Efter att alla förare bytt om till komplett raceutrustning (som lånas gratis). Så värmer vi upp med 15 minuters körning i våra racepreppade Volvo C30-bilar. Uppvärmningen är för att komma in i banan och få upp tempot innan det är dags att hoppa i formelbilen. Därefter blir det 3-4 körpass per deltagare om 4×10 varv eller 1×10 varv plus 2×15 varv.

Vi använder inte ledarbil så det är du själv som sätter tempot. Efter varje körpass analyserar vi körningen kort och kommer med tips för utveckling under dagen.

För att delta på denna köraktivitet ser vi gärna att du tidigare deltagit i Motordag-“Bli Racerförare för en dag”. Antingen hos oss eller annan liknande aktivitet. Alternativt att du tidigare kört något annat på bana. Detta för att du skall få ut så mycket som möjligt av formelbilskörningen. Är du osäker är det bara att du kontaktar oss så får vi höra om din tidigare erfarenhet av bankörning. Körningen berättigar till det praktiska provet för racinglicens. Komplettera med teorikurs för att få racinglicens som vi kan arrangera för 995 kr.

Vanligtvis deltar max 15 st förare och vi kör med fem bilar samtidigt på banan. En sjätte bil finns på plats som reserv om något skulle hända. Vi kör även om det regnar, men skulle det vara för extremt dåliga förhållanden flyttar vi aktiviteten till annat datum.
Har du vänner som vill följa med och titta när du kör så går det jättebra

TEKNISK DATA FORMULA RENAULT 2.0
Motor: 2-liter rak 4 cyl
Effekt: ca 195hk
Vikt: 490 kg
Växellåda: 6-växlad sekventionell med rakskurna drev
Däck: Michelin Racingslicks (regndäck vid våt bana)
Toppfart: 250 km/h (ca 200 km/h på Gelleråsen)
0-100 km/h: ca 2,7 sek.

Pris Formel Heldag: 9995 kr inkl moms
I priset ingår personlig försäkring, lån av komplett racingutrustning, fika och lunch.

Gelleråsen Arena
Karlskoga Motorstadion AB
Gelleråsen 654
691 91 Karlskoga
Tel växel: 0586-15010
info@gellerasen.se

 

Länk till Formula Renault körning på Gelleråsen Arena

För fler datum för körning på bana, gå till GTRacing´s Trackday kalender

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *