Det är numer en tradition att von Braun Sportscar i Skene har Öppet Hus på trettondags afton, och naturligtvis så även i år. Eller mer riktigt, framför allt i år. Och det var två mycket spännande avtäckningar på en och samma dag.
Dagen till ära hade Torbjörn von Braun och hans otroligt duktiga medarbetare ställt upp deras exklusiva RestoMod konceptbil byggd på en Volvo P1800, men nu med tillägget Saint efter Helgonet. Men det är mer “Saint” över denna bilen än man någonsin kan förstå. Hela chassit med kardantunnel, baksäte, hjulhus och motorrum är ombyggt för att passa en betydligt modernare drivlina med en 2.5 liters Volvo-motor. Varenda liten detalj på bilen är egenhändigt tillverkad i den egna verkstaden inklusive kolfiber, enastående plåtarbeten och specialfrästa detaljer. Absolut världsklass på allt.
Därefter var det visning av Clas Müller och von Brauns gemensamma superbils projekt som har en helt otrolig historia som startat ihop med legendariska Giotto Bizzarini. Även det ett absolut fenomenalt bygge som vi hoppas vi får se mer av i framtiden.