Sponsorer

Sponsorer

Våra värdefulla sponsorer som förstår vikten av att synas!

Det är ingen slump att vakna företag förstår vikten av marknadsföring och bra nätverk, det är en del av att de nått sin framgång. Här följer en presentation av våra sponsorer som alla är utvalda utifrån att de alltid ligger steget före sina konkurrenter.
Starka varumärken arbetar och växer tillsammans!

Composite Design Sweden

Composit Design har lång erfarenhet av konstruktion och produktion i kompositmaterial som kolfiber, glasfiber och aramider. Företaget gör allt från design till prototyptillverkning och produktion av detaljer. Med egen autoklav och all nödvändig utrustning för prepreg, vacuuminjicering, strukturell limning och bearbetning klarar de att tillverka i princip allt som ska vara lätt och starkt med hög finish.Composite Design hjälpte bland annat till att utveckla och ta fram Koenigseggs första kolfiberchassin och har i många år varit deras underleverantör. Med bakgrund inom  flygindustrin är det inte så konstigt att det varit med i utvecklingen och framtagningen av verktygen till Blackwings ultralätta plan.

Ferrita

Ferrita är marknadsledande i Skandinavien inom rostfria avgassystem för personbilar, racebilar, tunga fordon och entreprenadmaskiner. Företaget har fått det ärofyllda uppdraget att ta fram avgassystem och avstämda ljuddämpare för många klasser inom svensk racing som STCC, V8 Thunder Cars och Porsche Carrera Cup.
Ferrita har rostfria avgassystem till de flesta bilmodeller i sitt standardsortimentet men tillverkar även platsbyggda system. Att Ferrita´s avgassystem anpassas för att höja effekten sätter många tävlingsförare och bilägare stort värde på. Systemen tillverkas för att ge optimal prestanda utifrån de ljudnivåkrav som finns inom motorsporten.

R-Tech Solution

R-Tech Solution = Mechanical Engineering. Företaget är specialister på rostfritt, men de bygger prototyper, maskiner och utrustning i både stål och aluminium. De konstruerar och tillverkar specialdetaljer till industri och företag som söker speciallösningar. R-Tech Solution är även specialister på flyttning av maskiner, tryckpressar och t.o.m. hela fabriker. Bland kunderna märks stora internationella företag – och så har de tillverkat länkarmar i flygplansaluminium till vårt lilla racingprojekt.
Företaget har också ett dotterbolag inom huset som tillverkar träningsutrustning för Crossfit och Gym.

Nordwall Marin

Nordwall Marin ligger beläget på det anrika Bosövarvet på Lidingö och har byggt, sålt, reparerat och servat både båtar och motorer ända sedan 1946. Med egen kranförsedd lastbil och olika storlekar av båtsläp kan de hämta alla typer av motorer och båtar för vinterförvaring eller för reparation på varvet. På varvet finns även en tillbehörsbutik och sommarplatser vid de egna bryggorna. Nordwall Marin är båttillverkare och har själva designat och tagit fram båtarna Alucraft som är robusta aluminiumbåtar för alla behov i sjö, skärgård och hav. Nordwall Marin är medlem i Båtbranchens Riksförbund, SweBoat och förmedlar Båtlån från Handelsbanken och hanterar alla typer av försäkringsskador åt samtliga försäkringsbolag. De är också auktoriserade för Yamaha, Evinrude samt Johnson.

PSI Motor AB

PSI Motor AB i Ängelholm är svenska representanter och en del av ECU Master som på kort tid skakat om marknaden för styrsystem med nya unika lösningar och ”State of the Art-teknologi”. Utför motoroptimeringar på de flesta bilmodeller och bygger färdiga system för allt från modifierade standardbilar till specialbyggen eller rena racebilar. Hjärtat i verksamheten är den rullande landsvägen där såväl optimering som utvecklingen av nya system görs. Håller på att utveckla ett helt nytt system för att styra kommunikationen mellan motor och olika typer av dubbelkopplingslådor som VW´s DSG-varianter och BMW´s sportautomat.

Märkesdemo Helsingborg

Märkesdemo i Helsingborg, tidigare Thomassons och Helsingborgs Bilskrot ingår numer som en del av Atracco-gruppen. Märkesdemo är en av Sveriges absolut modernaste bilåtervinningsanläggningar med ett föredömligt miljötänk. Thomassons var också föregångare för logistik- och miljöhantering helt byggt efter egna idéer. Anläggningen hanterar runt 2500 bilar om året och har dessutom Delplocken som är en av Sveriges modernaste självplock där kunderna själva demonterar bildelar till fasta låga priser. De har varit ovärderliga för oss under byggandet av vår Audi!

Fälgfixarna

Fälgfixarna i Helsingborg, har gjort sig kända som verkliga proffs på allt som rör renovering av fälgar. Det omfattar allt från avlackering, modifiering, riktning, svarvning, pulverlackering till polering. Störst är självklart riktning, uppbyggnad och svarvning av kantstötta fälgar eller fälgar som blivit så hårt åtgångna att bitar av fälgen fattas. Riktning innebär oftast att återställa en deformerad eller skev fälg till dess ursprungliga form med en rundhet inom toleranser av 0.3mm eller mindre vilket i vissa fall är mindre än fabriksnya fälgar. Men Fälgfixarna breddar även fälgar till både motorcyklar och bilar efter önskemål.

GET Logistic Inc.

GET Logistics Inc.

GET Logistics Inc. har mer än 10 års erfarenhet med fokus på frakt av bilar, motorcyklar, båtar och yachter från USA till Europa. GET Logistics Inc. erbjuder personlig service, professionell rådgivning, komplett och korrekt transport från dörr till dörr med såväl havs- och flygfrakt tillsammans med tillhörande ytterligare logistiktjänster. Från hämtning, till dokumentation och tullklarering kombinerat med snabba och effektiva transportlösningar för alla behov till Skandinavien och Tyskland.

Leveranspartner till GT Worldwide Inc. med Gary Thorsson som pratar både svenska och engelska och som tar hand om alla dokument och kan ordna med sampackning av både bilar, motorcyklar och delar.

Upplandsbro Transport

Upplandsbro Transport AB utför alla typer av transporter, men har specialiserat sig på flyttningar av bohag, hela företag eller styckegods samt mellanlagring på eget lager. Genom åren har de blivit kända som flyttexperter. Företaget har sitt säte i Kungsängen, men har etablerat sitt logistikcenter i utkanten av Göteborg där merparten av deras stora flyttkunder befinner sig, inte minst tack vare Göteborgs hamn och transporter vidare till Europa och USA. För offert på världens bästa flytt eller transport – ring 0704-86 76 56

T.S.E – Thermal Spraying Engineering

T.S.E i Malmö är specialister inom Termisk sprutning (HVOF, Plasma, Ljusbåge och Flamsprutning), maskinbearbetning, tillverkning och service inom alla branscher. Termisk sprutning möjliggör att ge specifika ytor önskade specifika egenskaper. Att rädda havererade lagerbanor, bygga upp termiska barriärer eller skyddsskikt. Det går att med termisk sprutning både minska och öka ett materials friktion. T.S.E erbjuder även avancerad maskinbearbetning av nya komponenter såväl som reparation av befintliga samt precisionsbearbetning och arborrning.

Däckia Helsingborg

Däckia i Helsingborg är specialister på däck, fälgar och däckservice men erbjuder även hjulinställning och däckförvaring av  sommar- och vinterhjul. Företaget tillhandahåller även vägassistans och förmånlig betalning via Däckiakortet. Däckia i Helsingborg är kända för sin enastående service och de har däck i alla prisklasser även om de är mest kända för sina kunskaper om prestandadäck. Det är bara komma förbi för en däckstatuskontroll om du är osäker på hur dina däck egentligen mår? Däckia bryr sig nämligen om dina däck, så slipper du själv göra det, och kan göra något annat på din fritid.

Drivknuten.se

Drivknuten.se är Skandinavisk generalagent för Eurodrivelines sortiment och är specialister på delar för drivlinan och har Sveriges största sortiment på lager i Helsingborg. Sortimentet omfattar kvalitetsdelar till drivlinan såsom drivaxlar, drivknutar, kardanaxlar, hjullager, knutkors, stödlager och ABS-ringar men har även satsat på kamremssatser, tändspolar och olja från Gulf. Drivknuten.se har som affärsidé att handla med stora kvantiteter reservdelar och på så sätt hålla ner inköpspriserna så att kunden alltid får en reservdel av högsta kvalitet till ett mycket konkurrenskraftigt pris. På alla delar lämnas alltid minst 2 års garanti

Berga Bilakuten

Grym bilverkstad med specialistkompetens som utför alla typer av arbete från felsökning och reparation och fullständig bilservice. Reparerar och servar alla bilmärken och gör alla typer av arbeten. Full avgas- och diagnosutrustning. Specialister på Mercedes, Audi, Porsche och BMW sedan många år vilket gett kunskap om de vanligast förekommande felen. Utför även motor- och växellådsbyten och släckning av felkoder. Berga Bilakuten är en AD Bilverkstad som lämnar trygga garantier.
Är samarbetspartner till S. Jönsson Bil, Drivknuten.se och Solid Försäkringar.

Mediagården

Mediagården i Höganäs är både tryckeri och grafisk verkstad med ett mycket stort kunnande. I de flesta projekt bidrar de med såväl strategiskt som taktiskt tänkande, grafisk formgivning och design. Just kunskapen och erfarenheten från många skiftande projekt tillsammans med den senaste maskinparken kan de göra både möjligt och näst intill omöjligt, från tryckning på alla material som trä, plast, plåt, glas och papp till skärning av vinyl och dekor eller fräsning i plexi, aluminium eller t.o.m. kolfiber.

Brooks & Maldini Aviation

Brooks & Maldini Aviation köper, reparerar och säljer utrustning och delar för flygplan till både nationella och internationella flygbolag liksom militärflyg runt om i världen. Brooks & Maldini Aviation är mer än enbart en internationell leverantör av delar till flygindustrin, de är flera generationers piloter och flygtekniker som tillsammans besitter en unik kunskap genom sina samlade erfarenheter. De lever för att serva sin kollegor i branschen så att flygplanen alltid ska vara klara i tid. Genom egna lager och försäljningskontor i både USA och Portugal kan de erbjuda sina kunder en helt enastående leverans- och markservice som få andra kan mäta sig med.

MotorMagasinet

Motor-Magasinet är landets enda fristående nyhetstidning för motorbranschen sedan 30 år. Några av landets främsta motorredaktörer skriver initierat och spännande om allt som händer inom branschen. Tidningen riktar sig till samtliga aktörer i branschen, från den lilla verkstaden till leverantörer av däck, reservdelar, verkstadsutrustning och tillbehör. Bilindustri och tillverkare av fordonskomponenter uppmärksammas också liksom bilhobby med mera. Motor-Magasinet läses av bilverkstäder, bensinstationer, bilhandeln, detalj- och grossisthandel för biltillbehör, tillverkare av fordon och reservdelar samt av myndigheter och organisationer.

Bilsport

Bilsport är både en tidning och en nyhetssajt från Albinsson & Sjöberg, Nordens största motorförlag. Inriktningen är stylade och ombyggda bilar, men förlagen med Bilsport i spetsen är också en stor arrangör av mässor, utställningar och bilträffar. Störst är Bilsport Custom & Motor Show som arrangeras på Elmia under påskhelgen varje år, Bilsport Lifestyle och Vallåkraträffen.