GELLERÅSEN ARENA - Licenskurs

01apr14:0002(apr 2)13:00GELLERÅSEN ARENA - LicenskursLicenskurs för racinglicens14:00 - 13:00 (2) Gelleråsen 654, 69191 Karlskoga ArrangörGelleråsen Arena, Karlskoga

Kör en motordag på Gelleråsen

Villkor / förutsättningar

Har du drömt om att ta racinglicens för banracing? Nu har du möjligheten  ta din racinglicens på plats på Gelleråsen Arena utanför Karlskoga. Kursen genomförs med både teori och praktik. Det praktiskt momentet genomförs med egen bil. Skulle du inte ha lämplig bil för uppkörningen går det bra att hyra en racepreppad Volvo C30, Renault Megane RS eller Porsche Cayman. Efter avslutad kurs kan du söka SBF Racinglicens för att tävlas både med standardbil och formelbil.

  • Plats: Gelleråsen Arena
  • Datum: Fredag 1 April kl 14-18 (teori) & Lördag 2 april kl 9-13 (körning)
  • Licensklass: du erhåller efter godkänd kurs intyg för att söka SBF Racinglicens
  • Max 20 deltagare, först till kvarn… Anmälan senast 19 mars 2022

Upplägg: Kursen består av ca 4 timmar teori och 4 timmars praktik (körning). Utbildningsmaterial ingår i kursavgiften.

Kostnad: 2800 kr

Förbered dig: Gå till www.sbf.se klicka på ”racing” och ”regler” studera sen ”Gemensamma regler alla sportgrenar” och ”Racingreglementet”: Viktigaste bitarna i Gemensamma reglerna är kapitel G 2.1, G 2.4 och 10, det som handlar om miljö och flaggor. Och i Racingreglerna: Kapitel RA 7 Tävlingskörning.

Ta med dig: Noteringshäfte och penna, en bil att köra med (standardbil, sportbil eller racingbil). Hjälm, handskar samt skor av racingmodell, alternativt gymnastikskor. Använd gärna bomullskläder och undvik fleece och nylon. Har du inga kläder går det att hyra.

Hyra av bil och kläder: Behöver du hyra bil kan du hyra en bil på Gelleråsen inkl bränsle. Vi erbjuder racepreppad Volvo C30 för 3500kr, Renault Megane RS Trophy för 5300kr, Porsche Cayman 718 300 hk för 7600 kr eller Porsche Cayman GTS för 8600 kr.

Behöver du hyra hjälm och kläder hyr vi ut ett paket med hjälm, overall, skor och handskar för 300kr.

Anmälan och betalning: Anmälan och betalning görs här på hemsidan. Klicka knappen på "BOKA" här intill och fyll i formuläret. Anmälan är bindande.

Mat: Eftermiddagsfika (fredag), förmiddagsfika (lördag) samt Lunch (lördag) ingår i kursavgiften (meddela oss om du har allergier)

Ev Övernattning/hotellbokning: Om du vill boka övernattning så titta på gellerasen.se hemsida under ”Arenan”.

Mer detaljerad info kommer mailas till de anmälda ca 1 vecka innan kursen.

Anmäl dig HÄR

Arrangör

Gelleråsen Arena, Karlskoga

Tel växel: 0586-15010 Gelleråsen 654, 69191 Karlskoga

Learn More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *