GELLERÅSEN ARENA - Formel Renault

06sep08:0017:00GELLERÅSEN ARENA - Formel RenaultHeldag med Formel Renault08:00 - 17:00 Gelleråsen 654, 69191 Karlskoga ArrangörGelleråsen Arena, Karlskoga

På Gelleråsen Arena Karlskoga Motorstadion kan man köra en hel dag med Formel Renault

Villkor / förutsättningar

Heldag med Formel Renault 2.0

Ta chansen att få uppleva hur dagens Formel 1 förare startade sin Formelbilskarriär. Du får en omfattande körutbildning med mycket körning under en heldag – du kör minst 40 varv på Gelleråsbanan som är 2400 m lång, så runt 10 mils körning på en dag!

För att boka denna aktivitet rekommenderar vi att du ha deltagit i en Steg 1 Motordag hos oss eller annan liknande aktivitet. Är du osäker är det bara att du kontaktar oss så får vi höra om din tidigare erfarenhet av bankörning. Körningen berättigar till det praktiska provet för formelbilslicens. Komplettera med teorikurs för att få formelbilslicens som vi kan arrangera för 995 kr.

I priset ingår personlig försäkring, lån av komplett racingutrustning, fika och lunch.

Dagen leds av meriterad och professionell instruktör som tidigare själv tävlat i formelbil. Uppläget på dagen är att vi börjar med ca 1tim lite mer detaljerad körteori kopplad till formelbilskörning och aerodynamik. Efter att alla förare bytt om till raceutrustning så värmer vi upp med lite körning i våra Volvo C30-bilar för att komma in i banan och få upp tempot. Därefter blir det 4 st körpass per deltagare med vardera 10 varv med Formel Renault. Vi använder inte ledarbil så det är du själv som sätter tempot. Efter varje körpass analyserar vi körningen kort och kommer med tips för utveckling.

Vanligtvis deltar 12 st förare och vi kör med 4 st bilar samtidigt på banan. En femte bil finns på plats som reserv om något skulle hända. Vi kör även om det regnar, men skulle det vara för extremt dåliga förhållanden flyttar vi aktiviteten till annat datum

Dagen kan även kombineras med licens steg 1+2+3 samtidigt, ring 0586-150 10 för mer info.
Pris Formel Heldag: 9995 kr inkl moms

Arrangör

Gelleråsen Arena, Karlskoga

Tel växel: 0586-15010 Gelleråsen 654, 69191 Karlskoga

Learn More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *