This is a repeating event

ANDERSTORP - Formel 1 körning

14jun08:0017:00ANDERSTORP - Formel 1 körningKör en äkta Formel 1 bil08:00 - 17:00 Nennesmovägen 20, 334 33 Anderstorp ArrangörDrivknuten.se - GTracing.se - Rajamäki Racingexperience

Kör Nico Rosbers Formel 1 bil på Anderstorp

Villkor / förutsättningar

Drivknuten erbjuder unik Formel 1 körning!

Drivknuten.se arrangerar i samarbete med Rajamäki Racingexperince två helt unika Formel 1 körningar den 14 och 15 juni 2022 på Anderstorp för alla som drömmer om att köra en riktig Formel 1-bil.

Antalet deltagare är maximerat till 16 på tisdagen och 12 för onsdagen, oavsett val av dag så är det fullspäckade dagar på högsta nivå även om onsdagen har extra allt...

Dagen startas med ombyte till all nödvändig förarutrustning innan det blir praktiska övningar och körning på banan med spårval, bromspunkter och apex. För onsdagen övningar har vi dessutom plockat med två racebilar, en BMW och en Porsche för extra banträning.

Därefter är det genomgång och teori innan en inledande körning med Formula Renault. Efter en välsmakande lunch blir det körning med Williams Formel 1 bilarna från 2007 körda av 2016 års världsmästare Nico Rosberg respektive Alexander Wurz. Alexander blev för övrigt trea med den bilen i Kanadas GP 2007.

Prestandan för Formula Renault-bilarna är mycket imponerande, kanske egentligen inte i själva accelerationen som ligger på 4 sekunder till hundra, men bromsarna och hastigheten genom kurvorna lär imponera på de mest härdade. Vikten är 480 kilo och toppfarten ungefär 280 km/h.

Om det inte imponerar tillräckligt så lär Formel 1 bilarna göra det desto mer. Accelerationen ligger då istället på 5 sekunder - till 200 km/h... Självklart tack vare 650 hk vid 12000 varv och en vikt på 550 kg. Toppfarten ligger då istället på 350 km/h.

Hela eftermiddagarna är vikta för genomgång, instruktioner och körning med Formel 1 bilarna. Under tisdagen blir det fyra varv med Formel 1 bilarna medan onsdagen innebär det dubbla antalet varv. Lån av all nödvändig utrustning ingår liksom försäkring, en helt speciell tröja och lunch samt naturligtvis ett exklusivt F1 certifikat som det är få förunnat att kunna spika upp på väggen.

För onsdagens mer påkostade upplägg och körning ingår dessutom middag, ett spännande föredrag samt övernattning på gemytliga Toftaholm.

Anderstorp Raceway är Skandinaviens enda bana för Formel 1 och är mycket populär bland förare och uppskattas för den långa raksträckan som är en kilometer lång och de långa svepande höghastighetskurvorna och all körning under dessa dagar sker naturligtvis på hela Grand Prix banan som är 4,1 km.

Priserna är starkt reducerade till 15 900 kr respektive 21 900 kr exkl. moms, och det är först till kvarn som gäller. 6% moms för privatpersoner och 25% moms för företag.

Skicka intresseanmälan till: info@drivknuten.se

Arrangör

Drivknuten.se - GTracing.se - Rajamäki Racingexperience

Tel. 042-450 87 10 Fornminnesgatan 4, 25368 Helsingborg

Learn More

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *