Bloggen som presenterar unika företag

Här samlar vi alla typer av blogginlägg som även kan ha lite av reportage eller artikelkaraktär. Vi har genom åren besökt många otroligt duktiga hantverkare och företag inom bilbranschen som nischat in sig och blivit unika genom sin specialitet. Här kommer även en del tips och trix att läggas upp. 
Förarmiljön i NXT Gen Cup elektriska Mini Cooper med jättebatteripack
Hopp för svensk racing med Lestrup Racings NXT Gen Cup

Lestrup Racing lanserar ny instegsklass

Fredrik Lestrup, som bland annat kört V8 Superstars och STCC, som han för övrigt också vann 2020, driver till vardags Lestrup Racing och Stockholms Transport- och Fordonstekniska Gymnasium. Han kan numer titulera sig både racerförare, teamchef, bilbyggare och utbildare för blivande racerförare.

Fredrik och hans team har skapat en helt ny rekryteringsklass för racingen under namnet Nxt Gen Cup som har alla förutsättningar att bli en verklig succé i form av en nytänkt JTCC-klass - ett nytt värdig insteg för juniorer. Framför allt är det en racingklass skapad utifrån rätt förutsättningar, utan att det ska behöva kosta skjortan eller tillkomma en massa dolda kostnader.
Lestrup Racing tar hand om allt. Från transporten av bilarna till träning och race, de håller med tält och catering plus allt praktiskt så att föraren fullt ut kan koncentrera sig på körningen. 

Konceptet som är döpt till ”Arrive and Drive" påminner om den tyska succén med Polo Cup där förarna dessutom bytte bilar mellan racen och bara flyttade över huven som var personlig med de egna sponsorerna. Rättvisare enhetsracing går inte att hitta, då allt handlar om teamets mekaniker som ska ställa in bilen rätt och förarens förmåga att sedan ta bilen i mål - helst naturligtvis då före de övriga förarna…

Fredrik har alltså fattat galoppen och därför omfattar konceptet även utbildning i sponsorrelationer, företagsekonomi, marknadsföring och konsten att hantera sociala media.
Egentligen är det för jäkligt att någon som Fredrik ska behöva att utveckla och ta fram racebilar för en instegsklass för racingen och samtidigt en matarklass till STCC. Det ansvaret borde naturligtvis istället vila på Svenska Bilsportsförbundets axlar och vara deras högsta prioritet, allt för att stimulera en välbehövlig nyrekrytering. Det är bedrövligt att det inte funnits någon instegsklass för racingen på allt för många år. Skämsmössa på för åtskilliga alltså...

Kostnaden för en helsäsong ligger på 45.500 Euro, alltså i runda slängar runt 500.000 kr, vilket utöver de sex racehelgerna även inkluderar två testdagar, transporter, catering, biljetter, mediaprogram och inte minst den så den värdefulla utbildningen.

Vad är det då för bilar det handlar om? Jo, lätta små elektriska Mini Cooper som byggts av Lestrup Racing i samarbete med BMW som fått namnet LRT NXT1, för att de inte längre får heta som standardbilarna, men också för att det är en helt ny typ av bil som är en fulländad racebil - om än elektrisk...
I den elektriska Mini som gemene man kan köpa sitter batteriet under baksätet, men i racebilen har Lestrup Racing kapat ur hela högersidan på golvet och monterat det 30 kWh stora batteriet. Hela elsystemet är därmed nybyggt och racinganpassat.
Intresset för klassen liksom för bilarna är jättestort, sedan får man tycka vad man vill om att de är elektriska. men faktum är att det är "politiskt korrekt" och det kommer att locka till sig helt nya företag, sponsorer och samarbetspartners till racingen. Stora applåder för Lestrup Racing alltså!
Anders Mr. Audi Carlsson skruvar gärna och mycket SportQuattro
Anders Carlsson laddar på bana med sin Audi SportQuattro S1

Anders "Mr Audi" Carlsson

Han kallas Mr. Audi, och det är egentligen inte så konstigt. Anders Carlsson från Borås har levt med Audi och framför Audi motorsport i synnerhet mer eller mindre i hela sitt liv. Men så lägger han också sin vakna tid med att skruva på olika Audi SportQuattro.
När Anders under många år drev Audi-förädlingsföretaget ACE Competition höll det till sist på att gå ut över hälsan, och då Anders inte hann med att skruva själv, utan blev närmast helt låst vid skrivbordet. Då släppte Anders alltihop och fokuserade på sina (och andras) Audi Quattrobilar, husprojekt och sitt extrajobb som yrkeslärare. Låter som det fanns mer än nog sysselsättning ändå…
Anders tävlande under ett antal år framgångsrikt i rallycross och backe - givetvis med VW och Audi-bilar då också. Även om utvecklandet, testandet och skruvandet alltid legat närmast hjärtat.
Anders har under alla år från den första VW Bubblan, via världens första fyrhjulsdrivna Golf och vidare till ett otal fyrhjulsdrivna Audi-modeller alltid byggt och skruvat med sina bilar själv, även om han naturligtvis haft hjälp av mekaniker på tävlingar och duktiga medarbetare som gjort det inte Anders hunnit eller kunnat göra själv. Men det finns nog inte någon som faktiskt har haft fingrarna mer i Audi´s Quattro-modeller än Anders själv. Anders har väldigt goda kontakter sedan 80-talen hos Audi Motorsport i Ingolstadt och många av de erkänt väldokumenterade Audi-tuning-företagen som ex.vis Hohenester Sport, SMS Engineering, MTM m.fl.
Genom åren har Anders renoverat eller byggt upp åtskilliga både äkta SportQuattro S1:or och replikor. Anders egen otroligt häftiga SportQuattro är en replika som genomgående är byggd med originaldelar från Audi Motorsport som härstammar från de ikoniska Grupp B-bilarna som totaldominerade rallyvärlden under 80-talet. Lite unikt är att Anders faktiskt kört fyra av de 20 original S1:orna som är tillverkade, och två av dem har han dessutom tävlat aktivt med.
Hans otroliga Audi röner enorm uppmärksamhet var den än ställs ut eller körs. Antingen är det Anders själv eller Mäster Stig Blomqvist som rattar den på olika uppvisningar. Inte ett öga var torrt när Audi´n körde ett ”uppvisningsrace” under förra årets Race of Champion när Stig tog med sig Sebastian Vettel på en bejublad åktur. Det filmklippet har närmare en halv miljon visningar på Youtube. I årets Race of Champion så kördes Anders Audi i ett uppvisningsrace av Mattias Ekström. Samma Mattias som alltså vann Race of Champion för fjärde gången.
Motortidningarna är flitiga besökare i Anders garage för att göra reportage om hans många olika byggen. Senast var tidningen Bilsport på besök och gjorde ett reportage om hans häftiga Audi A6 pickup bygge.
Därefter var Anders på Automässan i Göteborg som dragplåster i Hagman Nordics monter. Och vilken succé det blev…
5-cylindrig Audi motor under uppbyggnadNytt Audi SportQuattro projekt tar sin formTvå riktiga Trackday Quattros
Anders Carlsson sköna SportQuattro garage
Bilsport fotograferar Anders Audi A6 pickup byggeAnders toppar biltidningarna

Traditionsenligt Öppet hus hos von Braun Sportscars...

Publicerad 2023.01.12   Av Tobbe
Enastående Ferrari Dino
Traditioner är viktiga och von Braun Sportcars Öppet hus på trettondagen är numer så traditionellt som det bara kan bli. De 280 personer som trotsade snöovädret för att ta sig till anläggningen i Skene serverades nygräddade våfflor av von Braun tjejerna och hade möjlighet att kika runt i varenda liten vrå av von Braun Sportcars enastående lokaliteter. 
I bilhallen varvades sportbilar och klassiska bilar om varannat, från DeTomaso Pantera till Aston Martin, McLaren och Ferrari. En Ferrari 812 Superfast kittla besökarna lite extra.
I verkstaden tronade Von Brauns otroligt häftiga P1800-Saint, som ska stå helt färdig till sommaren. Den är en riktig orgie i kolfiber, specialdesignade delar och finurliga lösningar.
I plåtverkstaden fanns flera spännande projekt i olika stadier och en trappa upp i design och sadelmakeriet visade grymma inredningstrollkarlen Marcial Garcia Mendoza hur det går till att sy i läder och bygga upp en inredning steg för steg.
Torbjörn von Braun har verkligen lyckats samlat ett sanslöst begåvat och kreativt bilbyggargäng av absolut världsklass.
Specialgjorda keramiska bromsar på P1800 The SaintDeTomaso i underbart originalskick
von Braun tjejerna serverade mängder med goda våfflorSyradoppad Volvo P1800 kaross
von Braun Sportcars grymma sadelmakare Marcial Garcia Mendoza

Exklusiv samlarbilsshop med extra allt...

Publicerad 2022.10.01   Av Tobbe
Alla som uppskattar racing, modellbilar, samlarbilar, minnen från en svunnen racingtid i form av Formel 1 affischer från 70-talets Anderstorp och spännande memorial som hjälmar och overaller från våra stora stjärnor från den tiden bör inte missa ett besök i Ticko´s Racing shop i Halmstad. Om inte annat för att få äran att träffa mannen bakom alltihop, Tyrone ”Ticko” Persson som bjuder på mängder av intressanta anekdoter och spännande historier.
En hel vägg är full av helt underbara bilder från 70-talets Grand Prix tävlingar på mossen i Anderstorp, en annan vägg är full av gamla affischer för olika GP tävlingar på Anderstorp.
I vackra glasmontrar och på specialbyggda hyllor tronar samlarbilar olika skalor från 1:43 till 1:12. Det är sportbilar, rallybilar, Formel 1 och racerbilar från endast förstklassiga tillverkare som Spark, BBR, CMC, Tecnomodel och såklart Amalgam. Kronan på verket är en helt enastående modell av Ronnie Petersons 6-hjuliga Tyrell i skala 1:8 som är prissatt till 100.000 kr jämnt.
I ett särskilt rum finns otroliga mängder med modellbilar i prydligt staplade lådor försedda med kända racerförares namn. 
Förutom alla otaliga samlarmodeller finns det även ett antal historiska racingbilar i verklig storlek från Greger Peterssons fantastiska samling. Som Richard Rydells otroliga Volvo 850, Fredrik Ekbloms BMW och en kopia av Group 2 Camaro som Frank Gardner vann BTCC med på Silverstone 1973.
Ticko känner många av våra kända svenska racerförare, och åtskilliga av dem har signerat modellbilar som finns till försäljning i butiken. Det finns också autografer från gamla Formel 1 förare om det skulle vara intressant. 
Skulle du mot förmodan vara sysslolös en stund en lördag är det bara att knappa in Spikgatan 15 i Halmstad på navigatorn.
www.tickoracingshop.com
Ticko Thyrone Persson med en modell av Felix Rosenqvist Indybil

Motorima - restaurerar och renoverar unika racingbilar

Publicerad 2022.04.21   Av Tobbe
Ronnie Petersons fantastiskt renoverade March 721X Formel 1 bilMotorn i Ronnie Petersons Formel 1 bil March 721X
I Rydaholm, ett stenkast norr om Ljungby huserar en helt otrolig bilbyggare med inriktning på restaurering och uppbyggnad av klassiska sportbilar, prototyper och Formel 1 bilar. Jodå, du läste helt rätt, i djupaste Småland finns ett företag som renoverar och restaurerar gamla Formel 1 bilar. Motorima heter företaget och Magnus Ahlqvist heter mannen med de gyllene fingrarna som vant skruvar med de unika klenoderna. På andra sidan vägen driver hans föräldrar Smålands bil- musik- och leksaksmuseum som visar upp en del av Magnus alster. 
Men faktum är att bilsamlingen som finns samlad i lokalerna på Motorima inte går av för hackor. Men, och ett stort men för alla som älskar gamla racingklenoder, Magnus tar egentligen inte emot besökare i sin ”bilfabrik”. Så den som vill ”titta in” får se till att beställa en bil eller lämna ett objekt för restaurering.
Det går inte på något sätt att rangordna de otroliga bilarna som finns hos Magnus, men Carrozz Touring bilen som han byggt upp från scratch med endast ritningar och gamla bilder att utgå från lämnar ingen oberörd, sportbilen som han byggde som ett projekt på åttiotalet imponerar stort och den freestyle ”Ferrari-replikan” i 60-tals Formelbilstappning får en att helt tappa fattningen, men frågan är ändå om inte Ronnie Peterson's helt makalöst skickligt renoverade March 721X Formel 1 bil från 70 talet, som körts på Anderstorp när det begav sig, kanske ändå smäller högst och får alla oss racingfrälsta att fälla en tår. Det är i ett så otroligt skick att den faktiskt vida överträffar hur den såg ut när den var ny.
I ett hörn på ovanvåningen har Magnus gjort en Ronnie Pettersson memorial hörna med massor av delar från hans storhetstid i allt från hjälm, overall, karossdelar, dekaler och affischerna från Anderstorps Grand Prix.
I varje del av verkstaden står renoverade motorer, karossdelar och gamla klassiska sport- och tävlingsbilar från Alfa, Fiat och Ferrari.
Magnus är verkligen en trollkonstnär med naturlig fallenhet när det gäller allt från att handknacka fram en aluminiumbit - eller en hel kaross för den delen, att renovera en Formel 1 motor eller en gammal sidventils gjutjärnsmotor från forntiden till att tillverka en del på en bil som inte längre går att hitta.
Med jämna mellanrum så kör Magnus på uppvisningar och tävlingsbanor med några av bilarna han byggt, bland annat då Ronnies March 721X Formel 1 bil. Han har varit både på såväl Anderstorp som Goodwood och kört, så håll ögon öppna, eller öronen rättare sagt då det garanterat hörs när en racingbil från svunna tider varvar upp.

Varsamt renoverad Alfa Romeo SpiderOtrolig Carrozz-Touring bil byggd från ritningar och gamla bilder
Magnus Ahlqvist smakfullt inredda kontorPlåtkonstnären och bilrestaureraren Magnus Ahlqvist
Handknackad aluminium karossRonnie Peterson memorial hos Motorima

Lasersvetsning och 3D-printning i titan och inconel

Publicerad 2022.03.15   Av Tobbe
3D printade detaljer i titan
I den innovationsvänliga staden Karlskoga, med starka rötter och historia från Alfred Nobel och Bofors finns teknikföretaget Lasertech LSH AB. Det startades för ett antal år sedan av mångsysslaren och det tekniska födgeniet, sportbilssamlaren och de facto racerföraren Torbjörn Holmstedt.
Företaget är specialiserade på avancerad laserutskrifter i 3D, men inte vilka utskrifter som helst. Jo, de gör självklart 3D-printningar i plast, men deras varumärke är 3D-utskrifter titan, inconel, aluminium och koppar. De har fyra stora mycket avancerade skrivare enbart för den typen av material. Det som kan produceras i dessa skrivare är konstruktioner som hade varit närmast totalt omöjliga att få till på annat sätt.
Lasertech producerar många specialdetaljer för flyg- och försvarsindustrin, som kylplattor till transistorerna med inbyggda vattenkanaler för radarsystemet till JAS 39 Gripen och jetmunstyckena för Boeing. De gör även mycket avancerad lasersvetsning, som romben i nederkant av den stora bilden, där den övre kanten faktiskt lasersvetsad. Lasersvetsningen har den stora fördelen att den är oerhört precis och inte alstrar någon egentlig värme som vid normal svetsning. Isugsröret i bilden nedanför är 3D-printat i ett stycke i Inconel  718.
Talesättet ”bara fantasin sätter gränsen" har aldrig passat bättre. Det som var omöjligt igår, är fullt möjligt idag, och det som verkar vara helt omöjligt idag finns det säkert nya lösningar för imorgon…
För att hitta lösningar på det omöjliga: Lasertech LSH AB
Torbjörn Holmstedt
Insugsrör 3D-printad i Inconel 718
Lasertech LSH i Karlskoga

Porschespecialisten - Sahlström Classic Car Service

Publicerad 2022.03.10   Av Tobbe
Ove Sahlström på Sahlström Classic Car Service
Sahlström Classic Car Service heter verkstaden i Borås som som drivs av Ove Sahlström, men som borde heta Sahlström Classic Porsche Service.
För en mer dokumenterat sann Porsche specialist än Ove får man leta efter, han har skruvat Porsche i så många år nu att han tappat räkningen.
Ove var under många år en av hörnstenarna och delägare i Borås Porsche Service som under de åren byggde upp en otrolig kvalitetsnivå och kundnöjdhet som få andra kunde mäta sig med.
Men han tröttnade till slut på rena servicejobb och det allt mer krävande administrativa arbetet, han ville istället fokusera på att bygga om och restaurera bilar, bygga motorer och växellådor. Det var då han bestämde sig för att satsa på sin egen verkstad där han själv bestämmer vad han vill göra. Så numer originalrenoverar och restaurerar han klassiska Porsche modeller och bygger racebilar med tyngdpunkt på 60- till 90-talet. Porsche´s växellådor och motorer är något av Oves specialitet, och dem kan han mer eller mindre skruva med förbundna ögon. Det är inte många som kan så mycket om Porsche´s teknik och elektronik som Ove kan.
På hyllorna i verkstaden tronar både nyare och äldre Porsche motorer och växellådor i prydliga rader och på det snygga klinkergolvet trängs åtskilliga sällsynta Porsche rariteter med varandra.
http://www.porscheclassic.se/
Porsche 356-motor och lättat racinghandtag
Unik Porsche 911 Targa
Porsche 911 för historisk racing
Mäster Ove Sahlström

Fälgfixarna i Helsingborg – fixar alla fälgar

Publicerad 2022.03.09   Av Tobbe
Fälgfixarna i Helsingborg är ett välkänt begrepp bland alla som någon gång kört emot en trottoarkant eller i ett potthål. Som tur är skrapade fälgkanter eller skeva fälgar vardagsmat för Fälgfixarna. 
Men de kan så otroligt mycket mer, de svetsar i och lagar fälgar där stora stycken saknas, de breddar eller t.o.m. smalnar av fälgar om det skulle behövas. 
Men de är även experter på att kunna måla i alla tänkbara färger, från solida färger till chromfärger eller spännande flakehistorier. Och det kräver sin man för att just få fram den hitta den exakt rätta nyansen. 
Om man har särskilda önskemål eller udda färgval, så är allt som behövs någon form av färgprov som de kan läsa ifrån, en färgkod eller numret från en lackkod .
Drivknuten.se fick sina fälgar till sin Trackdaybil riktade, kantlagade, svarvade runda och pulverlackerade i skrikgrön färg. Därefter fick de en omgång med keramiskt lackskydd för att smuts och bromsdamm inte ska fastna. Allt för att de ska vara lätta att tvätta av efter varje kröning på bana. Alleggeritafälgarna avfärgades i Fälgfixarnas grymma tvålbad, svarvades till absolut rundhet och perfektion innan de fick ett tunt lager med klarblå pulverlack. Allt för att  spara onödig vikt! 
För räddning av fälgar, kontakta Fälgfixarna
Färgfixarna målar alla färger
Klarblå lackade Alleggerita fälgar av Fälgfixarna
100% garanterat runda fälgar
Finish utanpå allt annat

Smålands bil- musik- och leksaksmuseum i Rydaholm

Publicerad 2022.03.08   Av Tobbe
Smålands Bilmuseum är väl värt ett besök
Missa för allt smör i Småland inte Smålands bil- musik- och leksaksmuseum i Rydaholm, ett stenkast norr om Ljungby. Ett museum som har allt för bil och motorintresserade. Här trängs otroliga Ferrari och Alfa Romeo´s med ovärderliga Rolls Royce, Bentley och Auburn, sportbilar, grymma motorcyklar med ännu fräckare mopeder, några t.o.m. i ouppackat originalemballage. De har också något så ovanligt som en dieselmoped som såldes under slogan; "Billigare att köra än att gå"!
Men hur fantastiska bilar, sportbilar, mopeder och motorcyklar det än är så är historierna runt dem ännu mer intressanta och fantastiska. Man skrattar och gråter hejdlöst om vartannat när Ingemar drar sina rövarhistorier... Så passa på och stick dit ett kompisgäng eller motorklubb och boka in en guidad tur. Det blir garanterat ett minne för livet.
Museet är stängt fram till maj för att sedan hålla öppet hela sommaren. Är man en större grupp, kanske det går att övertala om att få komma på en specialguidning. 
Adressen är: Hjortsjö 6, 33017 Rydaholm. Tel. 0472-200 05
Smålands bil- musik- och leksaksmuseum i Rydaholm Facebook

Ingemar, världens roligaste gubbe med sin Lenox och MG
Grym Tomos hoj
Långa rader av fantastiska hojar
Porsche 356
Sprillans ny Monark JLO, inte ens uppackad

Trettondagsträff hos von Braun Sportscars

Publicerad 2022.01.14   Av Tobbe
von Braun Sportcar i Skene är specialiserade på exklusiva sportbilar
von Braun Sportcars kundtidning Sportivo
von Braun Sportscar ger minst en gång om året ut 
sin mycket imponerande kundtidning Sportivo.
Det är numer en tradition att von Braun Sportscar i Skene har Öppet Hus på trettondags afton, och naturligtvis så även i år. Eller mer riktigt, framför allt i år. Och det var två mycket spännande avtäckningar på en och samma dag.
Dagen till ära hade Torbjörn von Braun och hans otroligt duktiga medarbetare ställt upp deras exklusiva RestoMod konceptbil byggd på en Volvo P1800, men nu med tillägget Saint efter Helgonet. Men det är mer "Saint" över denna bilen än man någonsin kan förstå. Hela chassit med kardantunnel, baksäte, hjulhus och motorrum är ombyggt för att passa en betydligt modernare drivlina med en 2.5 liters Volvo-motor. Varenda liten detalj på bilen är egenhändigt tillverkad i den egna verkstaden inklusive kolfiber, enastående plåtarbeten och specialfrästa detaljer. Absolut världsklass på allt.
Därefter var det visning av Clas Müller och von Brauns gemensamma svensk-italienska supersportbilsprojekt BEBI. Den har en helt otrolig historia som startade med att Clas blev inbjuden hem till den legendariska Giotto Bizzarini. Ett möte som skulle bli grunden på ett helt unikt samarbete som sedemera resulterade i denna fantastiska supersportbil.
Den står nu som en fullt körbar prototyp som bjuder på imponerande prestanda. En liten nätt V8 på 2,8 liter levererar runt 500 hästar och vikten är otroligt låga 780 kilo. BEBI ståtar också med världens starkaste kolfibermonocoque. Vi hoppas verkligen att vi får se denna supersportbil i serieproduktion. Besök: von Braun Sportscar
Två Ferrari Dino för olika smak och behovOtroligt hantverk i P1800 SaintP1800 Saint byggd i kolfiber, aluminium och titanBilar till salu hos von Braun Sportscar
Total restaurering av Cadillac 1947Porsche Carrera 4S och Porsche 356Liggande stötdämpare med utväxling på Supersportbilvon Braun Sportscars i Skene håller Öppet Hus

Drivknuten´s drivaxel och drivknutsguide

Publicerad 2021.12.01   Av Peter
Drivknutens guide för sänkta bilar och drivknutar
Drivknuten.se som är specialiserade på delar för bilarnas drivlina har gjort två mycket gedigna guider om problem med drivaxlar på sänkta bilar och varför det är svårt att hitta rätt drivknut till visa bilmodeller.
Drivknuten.se har lång erfarenhet av just drivaxlar och drivknutar, och vet vilka problem som uppstår på vissa bilar och varför det gör det. Guiderna är mycket detaljerade och ingående och belyser verkligen problemen som finns runt dessa reservdelar.


Läs mer på Drivknuten´s bloggar.

Drivknutens DrivknutsguideProblem med sänkta bilar

Copenhagen Historic Grand Prix

Publicerad 2021.08.15   Av Tobbe
Copenhagen Historic Grand Prix är Danmarks häftigaste motorevent
Vi har dessvärre ganska mycket att lära av danskarna, i alla fall när det gäller racing. De lyckas vartenda år köra ett riktigt racinglopp mitt inne i stor-Köpenhamn med raka blås och en tokhög ljudvolym. Copenhagen Historic Grand Prix är verkligen danska motorsportens flaggskepp.

Det känns lite paradoxalt när svensk racing kämpar i motvind mot vansinniga miljö- och bullerkrav, men också med prestige och intriger som närmast hör hemma i en dokusåpa. Och på andra sidan Öresund så lyckas man köra racing mitt i stan utan några bullerrestriktioner och dessutom med alkoholförsäljning inne på tävlingsområdet.
Men det kanske är det som är hemligheten? Danskarnas avslappnade attityd till allt som är krångligt eller närmast omöjligt?
Copenhagen Historic Grand Prix är helt enkelt en folkfest för hela familjen med allt från hoppborgar för barnen till sportbilsutställning, Champagne lounge och så naturligtvis massor av kul och spännande racing.

Sida vid sida tävlar närmast ovärderliga Ford GT med Lotus Cortinor och ettrigt högvarvande hundkojor. Alla får plats och alla får vara med. Självklart är både bilimportörer såväl som märkesklubbar på plats så att alla ska få möjlighet att bekanta sig med sin drömbil.
På plats finns danska och internationella Formel 1-, LeMans- och WTCC-stjärnor som Tom Kristensen, Jan Magnussen, Tom Chilton, John Filippi och Mattias Ekström som ställer upp ideellt och kör ”Race for Riget”, som är ett välgörenhetsarrangemang där hela behållningen oavkortat går till Rigshospitalets barnavdelning.
Publiken betalade för att åka med sina idoler i drömbilar som McLaren, Ferrari 488, Porsche GT3RS, Lamborghini Huracán Performante, Aston Martin, Ford GT40 och den stora publiksuccén KTM GTX/GT2. Totalt inbringade medåkningen förra året nästan en miljon kronor till barnsjukhuset i Köpenhamn.
Årets Copenhagen Historic Grand Prix går av stapeln helgen den 4-6 augusti. Missa det inte för allt i världen! 
Läs mer och boka biljetter på: Copenhagen Historic Grand Prix 2023
Racing mitt i Köpenhamn med Lotus CortinaGrym Formula E från AudiSeat Cupra TCR på Copenhagen Grand PrixRafflande race mitt i Köpenhamn under Copenhagen Historic Grand Prix
Välkörd original Ford GT40 motorAuto Union och Audi E-Tron LMP1Flera unika Ford Escort 1971Förberedelse inför start i Copenhagen Historic Grand Prix
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram