• Massor av deltagare i Stora Skrotbilsracet
    Stor Skrotbilsracet på Mantorp
    Drivlnuten.se kör Stora Skrotbilsracet på Mantorp 2022
Stora Skrotbilsracet
Ta chansen - Stora Skrotbilsracet är en fantastisk möjlighet att prova på motorsport på riktigt i ett fyra timmar långt uthållighetsrace med ett kompisgäng eller arbetskamrater i en bil som ovillkorligen skrotas efter racet.
Skrotbilsracet är helt perfekt för en kickoff, ett företagsevent eller bara för att ha lite kul och tävla mot andra om vem som är snabbast och kan få bilen att hålla hela racet. Allt som behövs är en lämplig bil, vilket samtidigt är en del av syftet; att ”skrota bort” äldre bilar från vägarna. Dock brukar själva tävlingsobjektet behöva en del kärlek och omvårdnad innan det är dags för träning och tävling. ;)

Skrotbilsracet är därmed en viktig del av ett kretslopp. Det enda som får plockas ur bilarna efter racet är förarstol, bälte och ratt. 

Företagen som är med som samarbetspartners till Skrotbilsracet.se har samtliga olika erbjudanden som ska underlätta och göra det billigare att köpa delar och delta. Drivknuten.se lämnar exempelvis 15% rabatt på alla delar - oavsett vilken bil man handlar till så länge man har ett startnr ;). 

Folkraceshop i Örebro har tagit fram särskilda startpaket med både personlig utrustning samt stolar, bälten och rattar till riktigt bra priser för alla som anmält sig till Skrotbilsracet. Det är också dessa delar som får plockas ur bilen och kan användas i nästa bil och skrotbilsrace.


Under 2022 så arrangeras det stora Skrotbilsracet söndagen den 30 oktober på Mantorp Park. Det startar med en och en halv timmes träning, därefter en timmes kval och direkt efter lunch går starten för det fyra timmar långa racet.
Riktlinje för bilens inköpspris är satt till 15.000 kr, vilket också är prissumman till det vinnande teamet, utöver att de också får en gratis start i nästkommande Skrotbilsrace. Alltså 15.000 kr till vinnaren, tvåan får 10.000 kr och trean får 5.000 kr. Vinnande team, tvåan och trean får dessutom en gratis start i nästa Skrotbilsrace.

Startavgiften är 5.000 kr exkl. 6% moms och antalet anmälda bilar är maximerat till 80. Det är självklart ”först till kvarn” som gäller och startnummer delas ut - och kan också väljas - i turordning efter anmälan och betald anmälningsavgift på 1.300 kr exkl. 6% moms. Resterande del av startavgiften debiteras i september.
Samarbetet med Allabildelar.se och Atracco på flera orter borgar för att bilarna tas om hand på bästa tänkbara sätt efter racet. De hjälper dessutom till för att det ska vara smidigt att köpa ”tillbaka” delar som kanske kan användas till nästa bil för kommande skrotbilsrace.

Intresset för Skrotbilsracet är jättestort, anmäl er redan NU.
flagfile-empty
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram