Oljeadapter

Oljeadapter

Vi tyckte vi hade letat överallt utan resultat, så vi var inne på att fräsa fram en oljeadapter för att flytta placeringen av oljefiltret och oljekylaren, när vi hittade en adapter på 034motorsport.com i USA. Den ser mer eller mindre exakt ut som den vi redan gjort en ritning på, men nu slapp vi alltså allt extra arbete.

Adaptern är gängad och klar för AN-anslutningarna till oljekylaren men har också uttag för oljetryck och oljetemp så nu är även den delen klar

Vi skippar stålbultarna som följde med adaptern, då vi inte vill skapa några onödiga galvaniska spänningar och använder istället bultar i titan, vad annars?

Nu ska exakta placeringen av oljefiltret och oljekylaren bestämmas för optimal kylning, vi kan då också mäta upp längden på slangarna. En termostat i oljefilteradaptern kommer sedan att släppa oljan vidare till oljekylaren när den uppnår rätt arbetstemperatur.

Även DSG-lådan kommer att få en separat oljekylare i fronten då överhettning är just den lådans största fiende. Vi återkommer med bilder efter montering.

gtracingse

Kommentera

%d bloggare gillar detta: