Nyskap

Nyskap

Sökandet efter det optimala tvingar utvecklingen framåt.

Vi söker i varje liten detalj en förbättring och letar ständigt efter ny teknik, nya lösningar eller nya sätt att tillämpa befintlig teknik på. Vi kallar det nyskap.

Vår strävan efter förbättringar och lättare material i avgassystemet kretsade runt rör i aluminium, rostfritt och Inconel. Och det var då idén föddes om att det kanske skulle gå att tillverka lätta snygga ljuddämpare i kolfiber.

Tankarna diskuterades med våra grymma vakna sponsorer Ferrita och Composite Design, som nappade på idén och bestämde sig för att gå samman i ett projekt för att ta fram helt nya fullflödes ljuddämpare i kolfiber och titan.

Utöver att vi får ytterligare helt unika delar och lösningar till vårt bilprojekt, så hjälper vi samtidigt våra sponsorer att hitta nya samarbetspartners och därigenom skapa nya affärer.

Fredrik Wettermark på Composite Design är en fantastisk lösningsorienterad idéspruta med enastående kunskaper om olika typer av material och dess egenskaper. Han arbetar nu vidare med designen och tar tillsammans med Micael Ljungström på Ferrita fram en prototyp av ljuddämparen som även kommer att testas för att forma till rätt sound.

Det gäller att inte vara rädd för att prova och göra fel, att inte fastna i gamla fotspår, men framför allt att söka lösningar istället för att fokusera på problemen.

På något sätt så har vi – tack våra sponsorer och samarbetspartners – fått hjälp att hitta lösningar innan vi knappt blivit medvetna om att det skulle vara något hinder på vägen…

Som vi alltid sagt; Starka företag och varumärken växer och utvecklas tillsammans!

gtracingse

Kommentera

%d bloggare gillar detta: