Mycket pyssel

Mycket pyssel

Vi fick frågan om vi inte gjort något på ett tag, eftersom vi inte skrivit något. Men det är faktiskt precis tvärt om, vi har gjort så mycket att vi helt enkelt inte hunnit skriva. Ja, så har vi haft lite välbehövlig semester också. Fick mig en tur till Monza och har tittat närmare på GT3-bilar medan Gary är tillbaka i USA i två månader.

Det har varit allt från växellådskompabilitet till burbyggande, arbete med drivaxlar, länkage för hjulupphängning och bromslösningar i bakvagnen, montering av skärmbreddare och tröskelbreddare. Vi har med andra ord inte direkt varit sysslolösa…

Men enbart en sådan detalj som att hitta rätt lager till själva utväxlingsleden mellan push-pull staget och stötdämparen är inte enkelt. Lagret som är ganska litet med en ytterdiameter på 25 mm ska bära ganska stora belastningar och klara ännu större tryck intermittent. Vi har slutligen hittat lager som klarar 300 kilo vilket betyder att de två lagren i varje länkled klarar att bära 600 kilo och intermittent över ett ton, så nu ska vi vara på säkra sidan.

Vi har även svarvat av drivaxlarna och tittat på lämpliga bromsskivor för bakaxeln. Till bromsskivorna ska vi svarva nya nav för att passa mellan den inre drivknuten på drivaxlarna och medbringaren på diffen.

gtracingse

Kommentera

%d bloggare gillar detta: