We have seen the light!

We have seen the light!

Det är som bekant en skön känsla när man plötsligt ser ljuset i tunneln…

Vi fick tips om företaget SVWAT-Eculogic-Tuning angående programmering av växellådan. Vi skickade ett mail till företaget beläget i Norrköping, alltså i Sverige – och vi som letat överallt, snacka om att gå över ån efter vatten?

En stund senare ringer Boris upp oss och berättar att de visst kan fixa omprogrammeringen av vår DQ500 låda – och mycket mer. De tar även bort V-Max och mappar ur så mycket som går ur vår sugmotor förutsatt att vi kör minst 98 oktan.

De kommer att programmera om lådan helt och lägga in launch control, speeda upp växlingarna, ta bort automatläget, vridmomentbegränsningen och kick down. Men också att se till att växellådan accepterar högre varvtal. Så nu får vi exakt det vi vill ha och eftersökt så länge.

Företaget har redan gjort detta till bl.a. Kristoffer Grennberger i G3 racing Team som leder sin serie inför finalracet i Timeattacknu.se.

Det är fantastiskt med små innovativa företag som SVWAT Tuning som skaffat sig kunskap inom ett specifikt område och mycket svårt område, och verkligen gjort någonting av det.

Med det så är nu äntligen allt runt växellådan på ”bana”.

Här är länken till SVWAT Tuning´s hemsida: svwat.net

Ett bra tips till alla som har DSG-lådan är att minst byta olja och filter var 6000:e mil – inte en mil över. Drivknuten har faktiskt ett kit med 7 liter Gulf DSG-olja och Vaico oljefilter för den sexväxlade DQ250 växellådan för det oslagbara paketpriset 999 kr.

gtracingse

Kommentera

%d bloggare gillar detta: