Länkarmar i aluminium…

Länkarmar i aluminium…

Vi har då fått våra länkarmar i aluminium från R-Tech Solution. Några har blivit pulverlackerade medan de senaste vi fick fortfarande är råa i ytan. Oavsett om de är olackerade eller inte, är de fantastiskt snygga – och lätta. TIG-svetsarna ska vi inte tala om, men så är killarna på R-Tech Solution proffs på det de gör.

Viktbesparingen är sådär 75 % mot originalet i stål, vi är inte helt säkra på exakt hur mycket ännu, de ska vägas så snart de är kompletta med bussningar etc.

Vi har samtidigt fått raka och i ett par fall även längre länkarmar vilket också påverkar väghållningen positivt.

Vi hörde från Koenigsegg´s testförare att bytet till kolfiberfälgar som sparade 5 kilo ofjädrad vikt per hjul och totalt 20 kilo kändes som en bantning av vikten på bilen med 150 kg och gav betydligt snabbare varvtider på bana. Spännande med tanke på att vi kommer att spara runt 100 kilo i ofjädrad vikt utöver den övriga viktreduceringen…

På bilden syns en av de bakre hubbarna med nya SKF hjullager och ABS-givare monterad tillsammans med en av de nya länkarmarna och provbussningar i polyuretan.

gtracingse

Kommentera

%d bloggare gillar detta: